(Nydelig til frøstek, sauterte babyartisjokker og mandelpoteter)
Denne sausen er veldig rik på smak og veldig enkel og rask. Til en stor posjon trenger du rundt 6 dl. rødvin. Dette kan selvsagt skalere opp eller ned ettersom hva du trenger. Sausen holder seg godt i kjøleskap og fryser, så man kan like gjerne lage en stor posjon. Kok vinen opp men 1-2 håndfuller ferske tranebær, 2-3 nellikspiker, et laubærblad, et par ss. sirup/brunt sukker/et godt stykke sjokolade (for å balansere den bitre smaken fra tranebærene) og en kopp konsentrert grønnsakskraft. Når det har kokt lenge nok til at det ikke lenger smaker av vin men denne er balansert i forhold til kraften, setter du ned varmen og tilsetter litt maisenamel oppløst i vann. Ta kjelen av platen når sausen er tykk nok og det ikke lenger smaker av maisenamel og smak til med salt og pepper.
(sausrester fra forrige måltid med potet- og jordskokkmos, ristede rosenkål og knacker diabolique, en nydelig krydret vegetarpølse fra belgiske De Hobbit)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar