lørdag 23. januar 2010

Noen gode og dårlige adresser i Auckland (Tāmaki-makau-rau)

(En bolle nudler med grønnsaker i solen hos Renkon)

Renkon i 10 Durham Street East serverer japansk mat i en hyggelig sidegate til travle Queen's Street. Det er veeeeldig mye fett og enda mere sojasaus involvert, så det slår nok best an hos dem som er glad i sånt.



The Middle East Café i Wellesley Street West er veldig seriøse når det gjelder sin midtøstenhet, men maten lignet ikke mye på noe jeg har fått servert i eller assosierer med Midtøsten. Mine "falafler" bestod i klatter av grønne linser, eller muligens hadde de bare rotet med bestillingen og det var ikke det de refererte til som falafler heller. Litt rar, men ganske velsmakende mat og mye vegansk på menyen.

Satya i 271 Karangahape Road serverer god indisk mat til en pris som slett ikke er verst. Vegansk er intet problem (men det pleier det ikke være hos indiske restauranter heller). Det var her vi endte opp flest ganger.

Hva du enn gjør, styr unna Café Riviera i66 High Street, trots i hyggelig langbord med en diger pepperkvern. De markedsfører seg som franske, men utfra menyen er det ikke godt å si hvor man skal plassere kjøkkenet. Jeg fikk servert noen ekstremt overkokte penne - eller kanskje vi heller skal kalle det grøt? - med en saus som etter sigende utelukkende bestod i tomat, olivenolje og noen urter. Minutter senere ble jeg veldig dårlig, så den må ha inneholdt mer enn det.

Ingen kommentarer: