Dette tar fem - ti minutter og er dritgodt. På bordet her minst en dag i uka. Skrell av de tykkeste bladene fra hver artiskokk og skjær av toppen. Del hver artiskokk opp i båter og legg båtene i en skål vann med en litt sitronsaft umiddelbart etter å ha skåret dem opp. Dette er for at de ikke skal miste farven. Sautér to små sjalottløk i skiver eller båter og to fedd hakket hvitløk i olivenolje. Tilsett litt chili, artiskokkbåtene, saften av en kvart sitron og en halv kopp grønnsaksbuljong (eller en halv terning). Litt vegansk chorizo, annen vegansk pølse eller halvtørkede tomater i småbiter gjør seg godt i også, om du skulle ha litt på lager. Rør og tilsett litt vann om nødvendig, så det ikke brenner seg fast. Kok pasta i mellomtiden. Når artiskokkene er møre og pastaen al dente, bland alt. Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar