torsdag 18. november 2010

Artisjokker alla romana

Nok en oppskrift fra Sophias skattkammer. De er jo så gode alle sammen. Vi brukte fem artisjokker - det var alle de hadde igjen på markedet denne lørdagen. Vi var to personer og det var selvsagt mer enn nok. Den siste ble igjen. Skjær av tuppen av artisjokkene, og det ytterste av bladene. Lag et hull i midten, der du fjerner blader og disse små hårene. Om du vil unngå at artisjokkene blir misfarvet mens du lager fyllet, legg dem i litt vann med sitron. Det gjorde ikke vi, for en laget fyll mens den andre kuttet opp artisjokker. Bland en spiseskje hakket fersk mynte, et par-tre finhakkede fedd hvitløk, litt brødrasp (vi hadde bare knekkebrød og brukte et av dem), salt og pepper i en morter. Bland det godt og ha i nok olje til at fyllet blir fuktig. Fyll dette i hullene du har laget i midten av hver artisjokk og sett dem på en langpanne. Sprinkle litt olje over artisjokkene, samt salt og pepper, og fyll pannen halvveis opp med vann. Stek på middels varme i en times tid, skriver Sophia. Vi stekte dem en times tid ved 175 grader c., og det fungerte bra. Gi artisjokkene en dusj av kraften i pannen med jevne mellomrom.


(Før steking)


(Og etter)



Dagens tilbehør ble kokte poteter, litt stekt østerssopp og biter av knacks fra Healthy Planet (de er akkurat som grillpølsene fra Taifun) stekt i massevis av Dijon-sennep, sitronsaus, salt og pepper, og nesten ikkenoe olje). Det gikk godt sammen, det.

Å gnage kjøttet av bladene var nesten det aller beste, for bladene hadde virkelig trukket til seg smaken fra fyllet.


(Etter et godt måltid kan det se slik ut)


(Heldigvis ble det rester til lunsj imorgen)

Jeg har også dampet artskokkene istedetfor å bake dem i ovnen av og til. Det blir litt mindre mektig og artiskokkene beholder den friske, grønne farven.

Ingen kommentarer: