onsdag 7. juli 2010

Gode og dårlige adresser i Hvide Sande, Vest-Jylland, Danmark


Trots lange fine bølger og en uendelig lang nydelig hvit strand ble ikke surfen minneverdig den ene kvelden vi kunne bryne oss i Hvide Sande, og det samme kan sies om maten. Hvide Sande har lite annet å by på enn røkt fisk, kebab, pizza og spareribs, så her bør man sørge for å bo et sted med kjøkken eller ta med stormkjøkken.

Det beste vi kunne få til, var en kombinasjon av pizza margerita uten ost og salat fra bufféen til et spis-så-mye-du-vil-pizza-og-sparibs-sted (av alle ting).

Morgenen etter overtalte vi damen bak skranken hos Fjordens Spisested til å lage capuccino til oss med medbragt sojamelk. Hun så litt tvilende ut i starten, men hun sa seg villig til å prøve og resultatet ble aldeles utmerket. Etterpå var hun nysgjerrig og spurte om denne rare melken og hvor den kom fra og om kaffen smakte godt.

Jeg drømmer allerede om å kunne åpne en liten lunsjcafé med en dagens rett bestående av sesongbaserte grønnsaker i et koselig sted som Hvide Sande. Det hadde vært noe! Jeg kan se for meg hva som ville stått på menyen og hvordan den skulle innredes. Den som bare hadde hatt tid og råd!

Ingen kommentarer: