lørdag 17. april 2010

Burgere av sorte bønner


Denne oppskriften har jeg rappet herfra, fra PeTAs Vegcooking-side. De burgerne her er vanvittig gode, men også veldig vanskelige å få til. De går så lett istykker når man steker dem. Når man først får teken på dem, er det like greit å steke opp en hel haug og hive i fryseren. Denne oppskriften rekker til en masse burgere - nok til fem-seks personer, og den er som følger.

Først trenger du to kopper sorte bønner. Om du bruker tørkede bønner, må du huske å bløtlegge dem en natt i forveien (eller man kan jukse med nesten kokende vann, da tar det et par timer). Kok bønnene inntil de er møre og lar seg mose.

Surr 1/2 kopp hakket rødløk, 1/2 kopp hakket paprika, et hakket hvitløksfedd og en hakket jalapeño i litt (ca. en ss.) olivenolje over svak varme i 4-5 min.

Knus bønnene og tilsett grønnsaksblandingen du nettopp har tilberedt samt 1/2 kopp mais og 1/2 kopp brødsmuler. Bland godt og smak til med 1/2 malt spisskummen, 2 ss. hakkede korianderblader, salt og pepper.

Lag burgere som du vender i hvetemel og steker til de er lett brunet.


Idag ble tilbehøret ristet libanesisk brød, sylteagurker, marinerte oliven, hummus og en salat av skivet agurk og pære smaksatt med olivenolje, sesamfrøolje, noen hakkede korianderblader, saften fra en lime, litt lake fra sylteagurkene, ristede sesamfrø, salt og pepper. Og det funket som bare det:) Når man er igang med å riste daggammelt libanesisk brød i en stekepanne med ørlite salt og olivenolje, kan man like gjerne lage noen ekstra og legge i en kakeboks som deilig, sprø snaks til dagen etter.

Ingen kommentarer: