fredag 5. februar 2010

Pain de lentilles au riz (linsepudding)

- 200grs de lentilles
- 1L d'eau
- 175grs de riz
- 1 gros oignon émincé
- 2 tomates hachées
- 10 champignons tranchés
- 2 gousses d'ail hachées finement
- 1 poivron vert coupe en dés
- 3c a soupe de persil frais ciselé
- 1c a café de thym
- 45grs de chapelure

Préchauffer le four à 180C. Bien rincer les lentilles et le riz. Verser l'eau et 2c à soupe d'huile dans une casserolle en fonte, puis ajouter le riz et les lentilles. Cuire a feu moyen jusqu'à ce que les lentilles soient tendres et l'eau evaporée.
Faire chauffer 4c à soupe d'huile et un cube de bouillon de légume dans un grand poêlon. Faire revenir les oignons, l'ail, le poivron et les tomates pendant 4-5 mins. Ajouter les champignons émincé, le persil et le thym et faire revenir pendant 1-2 mins.
Melanger les lentilles, le riz, la chapelure et les légumes puis verser le tout dans un moule graissé. Finir la cuisson au four pendant 20-30 mins.
Servir chaud.


Linsepudding

St. Benedikt var ingen stor tilhenger av rødt kjøtt, og innen Benediktinerordenen er det mange som ikke spiser rødt kjøtt, ikke kjøtt overhodet og noen som er vegetarianere. Vi plukket opp en fin Benediktinerkokebok i gavebutikken i klosteret på Mont St. Michel hvor denne oppskriften kommer fra. Vi hadde denne puddingen til lunch igår og den var aldeles nydelig. Du trenger

200 gr. linser
1 l. vann
175 gr. ris
1 stor hakket løk
2 hakkede tomater
10 skivede champignon
2 knuste hvitløksfedd
1 grønn paprika, skåret i terninger
3 ss. fersk persille
1 ts. timian
45 gr. brødsmuler

Forvarm stekeovnen til 180 grader celsius. Rens linsene of risen. Vi brukte røde linser. Ha vann og to ss. olje i en kaserolle og ha i risen og linsene. Kok på middels varme til linsene er møre og vannet er fordampet. Ha 4 ss. olje og en buljongterning i en stekepanne og varm opp. Stek løken, hvitløk og paprika og tomater i fire-fem minutter. Sett til champignonen og urtene og stek i et par minutter til. Bland risen og linsene med grønnsakene og brødsmulene og hell alt i en oljet form. Stek i ovene i 20-30 minutter. Serveres varm.

Ingen kommentarer: