Dette er, som dere sikkert skjønner, min bestemors eplekakeoppskrift. Til denne brukte vi å plukke ferske epler i haven og når eplesesongen var igang var det eplekake hver dag og epledesserter av alle slag samt sylting og safting. Det var tider..
Rør 125 gr. margarin og 100 gr. sukker hvitt. Tilsett deretter 250 gr. hvetemel, 1 ts. bakepulver og 2 ss. vann. Arbeid deigen godt sammen og la den hvile på et kaldt sted før utbaking.
Forvarm ovnen til 180 grader celcius, før du baker ut deigen.
Lag en deigbunn (men spar noe av deigen) og legg i en smurt kakeform. Dekk til med epleskiver og strø med perlesukker (selv liker jeg å erstatte perlesukkeret med aprikossyltetøy) og et tynt lag kanel. Bak ut tynne pølser som du legger i et gitter over eplene.
Stekes ved 180 grader celcius i ca. 50 min. Server kaken lun.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar