torsdag 19. mars 2009

Fransk linseragu

(version Française ci-dessous)

Legg 150 gr. linser i kaldt vann i 2 timer og hell av vannet. Rens 50
gr. gulrot, 50 gr. purre, 50 gr. sellerirot, 1/2 løk og 1 fedd hvitløk,
hakk og fres i margarin (egentlig smør) i 3 min og tilsett linsene.
Tilsett 1.5 dl kraft og kok i 20 min. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

Om du har litt dårlig tid, kan du jukse og legge linsene i kokende eller nesten kokende vann i en halvtimes tid.

Ragout de lentilles a la Française

Mettre 150grs de lentilles dans de l'eau froide pendant 2 heures puis essorer.
Nettoyer 50grs de carottes, 50grs de poireaux, 50grs de racines de scelleri, un demi oignon et une gousse d'ail. Couper et faire revenir dans de la margarine (originalement du beurre) pendant 3 minutes et ajouter les lentilles. Ajouter 1.5dl de bouillon et faire bouillir pendant 20 min. Assaisonner avec sel, poivre et persil haché.

Ingen kommentarer: