fredag 22. februar 2013

Seitan med rosmarin



Til denne oppskriften har jeg stjålet litt fra alle kanter. Kanskje aller mest herfra, men oppskriften er som vanlig langtfra fulgt til punkt og prikke. Det er en ide å blande og koke opp kraften først. Til den trenger du 1-2 ts. chiliflak (piri piri) eller et par hele piri piri, 1 ss vegansk Worchestershire sauce (jeg fant en fra ), 1 ss. soyasaus etter eget ønske (kan droppes, spør du meg), 2-3 laubærblad, en gulrot, en kopp rødvin (kan droppes), litt timian, en hakket løk, et par hakkede hvitløksfedd, to kopper konsentrert grønnsaksbuljong eller soppbuljong (jeg brukte en av hver), rikelig med nykvernet pepper og litt appelsinskall, om du vil og har. Fyll opp med nok vann til å dekke seitansteken(e). Kok opp og la den stå og surre en halvtimes tid før du blander ingrediensene til seitanstekene. Bland 3,5 dl. gluten, 1,5 dl. kikertmel, 1 ts. chili, 1 ts. røkt paprikapulver, 1/2 dl. næringsgjær, 1/2 ts. gurkemeie, 1-2 ts. tørket rosmarin og rikelig med nykvernet sort pepper. Bland 1 ss. tørr, konsentrert grønnsaksbuljong,  1 ss. vegansk Worchestershire sauce, 1 ss. soyasaus, 3 hakkede hvitløksfedd og 1/4 liten hakket løk for seg. Knus og bland i en morter eller bruk en mikser. Bland dette med den tørre blandingen og tilsett vann om det trengs for utbaking. Kna godt sammen og lag runde kaker i den størrelsen du ønsker. La disse surre over lav varme i kraften i en halvtimes tid. Ha deretter kakene og kraften over i en ildfast form og bak dem i en forhåndsvarm ovn ved 150 grader i en halvtime til. Eller mer. Det er egentlig best om du tar ut en av stekene og sjekker om den har den konsistensen du ønsker. Kraften er fin å ta vare på til saus.

Ingen kommentarer: