torsdag 29. desember 2011

Rødvinssaus med tranebær


(Nydelig til frøstek, sauterte babyartisjokker og mandelpoteter)


Denne sausen er veldig rik på smak og veldig enkel og rask. Til en stor posjon trenger du rundt 6 dl. rødvin. Dette kan selvsagt skalere opp eller ned ettersom hva du trenger. Sausen holder seg godt i kjøleskap og fryser, så man kan like gjerne lage en stor posjon. Kok vinen opp men 1-2 håndfuller ferske tranebær, 2-3 nellikspiker, et laubærblad, et par ss. sirup/brunt sukker/et godt stykke sjokolade (for å balansere den bitre smaken fra tranebærene) og en kopp konsentrert grønnsakskraft. Når det har kokt lenge nok til at det ikke lenger smaker av vin men denne er balansert i forhold til kraften, setter du ned varmen og tilsetter litt maisenamel oppløst i vann. Ta kjelen av platen når sausen er tykk nok og det ikke lenger smaker av maisenamel og smak til med salt og pepper.



(sausrester fra forrige måltid med potet- og jordskokkmos, ristede rosenkål og knacker diabolique, en nydelig krydret vegetarpølse fra belgiske De Hobbit)

Ingen kommentarer: