Forvarm ovnen til 170 grader c. Bland 250 ml. rapsolje og 250 gr. sukker i én bolle og 500 gr. hvetemel, 4 ts. no egg (eller annen eggeerstatning), 2 ts. bakepulver, 2 ts. natron, 2 ts. kanel, 1 ts. nellik, 1 ts. kardemumme, litt tørket bourbon-vanilje og 1 ts. salt i en annen. Bland alt med 500 gr. revne gulrøtter og 125 gr. av en blanding hakkede gresskarfrøog solsikkefrø. Bland godt, ha i former og stek i 10-15 minutter.
Ostekremen på toppen lages ved å blande 125 gr. margarin, litt tørket bourbon-vanilje og 250 gr. nøytral kremost fra Tofutti (eller et lignende produkt). Få blandingen helt jevn og rør gradvis i 250 gr. melis. Bruk litt sojafløte (eller et lignende produkt) om det skulle bli for hardt.
Jeg kan tenke meg at gule rosiner også vil være veldig godt i disse muffinsene. Du kan også bruke samme oppskriften og lage en kake - bruk da en relativt stor springform.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar