Det later til at det ikke er grenser for hva som kan passere som 'tabbouleh' på veganske blogger. Ofte får man presentert en diger haug med cous-cous, med koriander, hasselnøtter og en rekke annet som overhodet aldri har hatt noe med tabbouleh å gjøre overhodet. På tide å rette opp den trenden slik at dersom noen skulle finne på å lese denne bloggen noen gang, så har de ihvertfall fått en ekte tabboulehoppskrift - slik den serveres i Syria og Libanon. Oppskriften er fra gamle, gode Rayess' Art of Lebanese Cooking, og da må det jo bli bra. Jeg laget denne ofte i Oslo, hvor det er lett å få tak i store bunter peppermynte og bladpersille, men anledningen har ikke bydd seg så ofte etter at jeg flyttet til en nederlandsk småby. Posjonen er stor - så inviter masse venner!
Tilbered burghul slik at du har rundt 1/2 kilo ferdigkokt. Bland sort pepper og paprika i en morter og gni inn en eller flere hvit(e) løk på tilsammen ca. 170 gr. med blandingen. Finhakk denne og 280 gr. grønn løk. Det vil gå med en del tid til hakking, om du ikke har en god foodprocessor. Finhakk 5 store bunter bladpersille, 2 store bunter peppermynte og rundt en kilo tomater. Bland ingrediensene gradvis mens du rører inn salt, en god olivenolje og sitronsaft. Du trenger ca. 85 gram sitronsaft, dobbelt så mye olivenolje og 2 ss. salt. La salaten hvile minst ti minutter i kjøleskapet så smakene setter seg. Salaten holder seg frisk i kjøleskap relativt lenge og kan også spises dagen etterpå. Server med salat- eller vinblader som du ruller salaten inn i. En smaksbombe!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar