søndag 4. april 2010

Pærepai med ingefær og sjokolade

Dette ble årets påskekake. Vi var så heldige å bli invitert til to hyggelige middager og da vi smelte sammen denne paien etter fantasien til å med oss første gang, fikk vi litt dilla og laget den samme til å ta med dagen etter. Den er veldig enkel og rask.

Smuldre 150 gr. hvetemel i 150 gr. margarin og tilsett 1 ss. bakepulver og akkurat nok kaldt vann til at deigen henger sammen. Arbeid deigen sammen og dekk en paiform med den. Skjær en eller to gråpærer i tynne skiver. Smelt tre-fire ts. ingefærmarmelade og dekk pærene. Stek paien ved 220 grader c. til den er gyllen - det tar en halvtimes tid. Når paien har fått kjølt seg ned noe, smelt en stor sjokoladeplate og spre sjokoladen over. Nederst er paien pyntet med tørkede roseblader.


(Ferdig stekt)


(Jeg skulle ha tatt bildet dagen før da jeg var i mindre tidsnød da jeg la på sjokoladen og resultatet var mindre kaotisk.. men, men)


(Voilá)

Ingen kommentarer: