onsdag 3. februar 2010

Sjokolademuffins med dadler og aprikoser


Etter et besøk hos VolksKruidenTuin kan man lage sjokolademuffins med iranske dadler og tørkede aprikoser, pyntet med smeltet sjokolade, lavendel og roseblader. Det gjøres slik.

Bland 4,5 dl. hvetemel, 3 dl. sukker, 6 ss. kakao, 3 ts. bakepulver og en knvisodd bourbon vanilje (eller 2 ts. vaniljesukker). Smelt litt over en dl. smør og tilsett dette 1 dl. varmt vann og 1 dl. kald sojamelk. Bland alt sammen og ha i så mange tørkede aprikoser du føler for, klippet opp i strimler, og halve dadler (stenen må selvfølgelig fjernes først). Rør godt og fordel ca. en ss. deig per muffinsform. Stek ved 175 grader celcius i 10-15 min (her må du sjekke, for steketid kan variere noe fra ovn til ovn). Avkjøl muffinsene. Smelt en stor sjokoladeplate og bland inn 3-4 ss. margarin. Pynt med glasuren mens den ennå er varm og ikke har begynt å stivne, og strø de tørkede blomstene over.

Ingen kommentarer: